*gombaszósz gluténmentes -megachef

Mushroom sauce gluten free-megachef

Ár:
1.949 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 9 745 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Glutén- és MSG-mentes vegán gombaszósz, teakfa-füstölésű shiitake gombából.

Hagyományosan készítésű: a gombát nyers barna cukorral és tengeri sóval forralták be egy sűrű, krémes, selymes, fényes szósszá, amely enyhén édeskés-sós, földes tónusú, és rendkívül gazdag umamiban. Egy természetes glutamátsűrítmény, kiváló természetes ízfokozó, bármihez is adjuk hozzá.

Bár elsősorban az osztrigaszósz vegán helyettesítőjeként tekintenek rá, ez a szósz annál sokkal több, egy tömény umami szósz, amely gyakorlatilag bármihez kiváló adalék.

 

Felhasználás

Kitűnő eszköz arra, hogy általában az ételek, specifikusan pedig a vegetáriánus és vegán ételek ízét kicsit felturbózzuk.

Használható osztrigaszósz helyett gomba-, tofu-, zöldség alapú, kínai ihletésű thai stir fry-okhoz, vagy kínaiakhoz, önmagában vagy más összetevőkkel elegyítve (pl. mirinnel, rizsecettel és szójaszósszal, vagy barna cukorral, szójaszósszal és szezámolajjal).

Nagyon jó marinádként, ill. fényező szószként grillezendő tofuhoz, -zöldségekhez, -gombához vagy akár -húsokhoz. Kitűnő raguk, szószok, mártások, salátadresszingek, hús- és zöldségalaplevek, levesek, vegetáriánus ázsiai tésztalevesek, főtt ázsiai tojásos tészták, párolt húsok és -zöldségek ízesítésére.

Mint mártogató szósz (önmagában) kiváló pl. zöldség tempurához, sült tofuhoz, különböző dim sum-ok mellé vagy párolt/nyers zöldségekhez, burgonya- és zöldségchipsekhez. Más alapanyagokkal elkeverve, komplexebb összetételű mártogatót kapunk, pl. nyílgyökérliszttel, rizsecettel és kínai rizs főzőborral.

Kitűnő öntet párolt vagy hirtelensült zöldségekre, párolt zöld színű- vagy párolt leveles zöldségekre (bok choy, spenót, spárga, cukorborsó, brokkoli, kínai brokkoli vagy gai lan stb.), sült zöldségekre (sütés előtt vagy után), sültrizsre, gombára, ázsiai tésztákra, tojásrántottára, thai kai yat sai-ra (thai omlett), kínai sós tojáspudingra.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

gombakivonat 65%, cukor, só, módosított keményítő, étkezési sav: E260; tartósítószer: E202

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 506 kJ/121 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 27 g
- amelyből cukrok: 22 g
Fehérje: 3.1 g
Só: 10.3 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!