Akciós termékek
Akciós mélyhűtött termékek
Akciós szárazáru
Algák
Aszalt gyümölcsök
Átmeneti készlethiány
Ázsiai levesalapok
Bambusznyársak
Chiliszószok és paszták
Ázsiai chiliszószok és paszták
Édes chiliszószok és paszták
Extrém chiliszószok és paszták
Mexikói-karib-amerikai chiliszószok és paszták
Cukrászati alapanyagok
Aromák
Csokoládédíszek
Cukordíszek
Ételfestékek
Kandírozott és liofilizált gyümölcsök
Marcipán és fondant
Öntetek és krémek
Öntő és bevonó csokoládék
Ostyák
Segédanyagok
Cukrászati eszközök
Desszert kapszlik
Egyéb kellékek
Fém- és műanyag kiszúrók
Gyertyák
Habzsákok és fejek
Lapátok-kések-kártyák
Muffin papírok
Nyalóka
Sütőformák
Szilikon formák
Torta alátétek és tálcák
Torta- és egyéb dobozok
Cukrok és édesítőszerek
Cukrok
Egyéb édesítőszerek
Mézek
Szirupok
Dezsőke
Ecetek és dresszingek
Balzsamecetek
Borecetek
Dresszingek
Egyéb ecetek
Gyümölcs- és ízesített ecetek
Rizsecetek
Édességek és sós snackek
Édességek
Sós snackek
Evőeszközök
Evőeszköz
Evőpálcák
Főzőeszközök
Egyéb eszközök
Főző- és sütőedények
Gőzölők
Kések
Mozsarak és őrlők
Sushi kellékek
Szűrők és szedők
Wok és eszközei
Fűszer- és egyéb tárolók
Fűszerek
Borsok
Chilik
Fűszerkonzervek
Fűszerpaprikák
Monofűszerek
Fűszerfélék
Ételízesítők és levesalapok
Fűszerolajok
Fűszerkeverékek
Afrikai fűszerkeverékek
Bárány és vad fűszerkeverékek
Curry fűszerkeverékek
Hal fűszerkeverékek
Indiai fűszerkeverékek
Ital fűszerkeverékek
Közel-keleti fűszerkeverékek
Marha-steak-grill-bbq fűszerkeverékek
Mediterrán fűszerkeverékek
Mexikói-dél amerikai-kreol fűszerkeverékek
Olasz fűszerkeverékek
Rizs-burgonya fűszerkeverékek
Saláta-zöldség fűszerkeverékek
Sertés fűszerkeverékek
Süti-kenyér fűszerkeverékek
Szárnyas fűszerkeverékek
Távol-keleti fűszerkeverékek
Fűszerpaszták
Egyéb fűszerpaszták
Indiai fűszerpaszták
Indonéz fűszerpaszták
Japán fűszerpaszták
Kínai fűszerpaszták
Koreai fűszerpaszták
Mexikói-dél-amerikai fűszerpaszták
Thai és vietnámi fűszerpaszták
Gombák
Göngyöleg
Hűtött termékek
Egyéb hűtött termékek
Friss csírák
Friss fűszerek
Friss zöldáru
Hüvelyesek
Hüvelyes konzervek
Szárított hüvelyesek
Instant tészták és készételek
Instant tészták
Készételek
Italok
Ázsiai szeszes italok
Koktél alapanyagok
Üdítőitalok
Japán tálalóedények
Ansen porcelán
Aurora porcelán
Blue oribe porcelán
Ebi/kani/sakana porcelán
Edo brown porcelán
Egyéb japán tálalóedények
Emerald vert porcelán
Finley blue porcelán
Finley grey porcelán
Fleur de ligne porcelán
Glassy green porcelán
Green oribe procelán
Hana blue porcelán
Izayoi porcelán
Japán melamin és lakk
Japán sushi tálak
Kobaltkék porcelán
Kuro porcelán
Mino yaki porcelán
Mokuzai porcelán
Neko porcelán
Nezumi grey kő
Nippon porcelán
Onyx noir porcelán
Seigaiha porcelán
Sendan porcelán
Silver grey porcelán
Sky blue porcelán
Sori porcelán
Tajimi porcelán
Tetsu kessho porcelán
Türkiz porcelán
Wasabi porcelán
White grey rim porcelán
Yamasaku azur porcelán
Kakaók és kávék
Forró csokoládék
Kakaók
Kávék
Kifutó termékek
Élelmiszer
Eszköz
Kínai tálalóedények
Black maru porcelán
Egyéb kínai tálalóedények
Fehér fényes porcelán
Fehér írásos porcelán
Fekete fényes porcelán
Fekete írásos porcelán
Fekete matt porcelán
Fekete-szürke porcelán
Kínai melamin és lakk
Kínai sushi tálak
Montenegro porcelán
Ogawa porcelán
Kínálótálak
Konzervek
Ázsiai konzervek
Gyümölcskonzervek
Halkonzervek
Olívabogyók
Paradicsomkonzervek
Pickle
Savanyúságok
Zöldségkonzervek
Köretek
Egyéb köretek
Gabonák
Lekvárfélék
Chutney
Lekvárok
Zselék
Lisztek és kenyerek
Különleges kenyerek
Lisztek
Panírporok
Mélyhűtött termékek
Mélyhűtött dim sum
Mélyhűtött gombák és zöldségek
Mélyhűtött tenger gyümölcsei
Mélyhűtött tészták és kenyerek
Mustár majonéz torma
Majonézek
Mustárok és tormák
Olajok
Főzőolajok
Salátaolajok
Olajos magok és magkrémek
Magkrémek
Magok
Partieszközök
Reformkonyha
Csírázó magok és edényeik
Fasírtporok
Gabonapelyhek
Táplálkozást kiegészítők
Zöldségkrémek
Rizs
Basmati rizsek
Egyéb rizsek
Jázmin rizsek
Olasz rizsek
Sushi rizsek
Sók
Étkezési sók
Különleges és ízesített sók
Sűrítők és zselésítők
Szójaszósz
Egyéb szójaszósz
Indonéz szójaszósz
Japán szójaszósz
Kínai szójaszósz
Koreai szójaszósz
Thai szójaszósz
Szószok és mártások
Bbq szószok
Észak-afrikai és közel-keleti szószok-pácok
Európai szószok-pácok
Halszószok
Indiai szószok-pácok
Indonéz szószok-pácok
Japán szószok-pácok
Kínai szószok-pácok
Koreai szószok-pácok
Mexikói és közép-amerikai szószok
Olasz tésztaszószok
Thai-vietnámi szószok-pácok
Teák
Fehér teák
Fekete filteres teák
Fekete szálas teák
Fűszeres teák
Gyümölcs filteres teák
Gyümölcsteák
Herbateák
Mate teák
Rooibos teák
Teaválogatások
Zöld filteres teák
Zöld szálas teák
Teakellékek
Egyéb tea kellékek
Teáscsészék
Teáskannák
Teáskészletek
Teaszűrők és filterek
Tejek és tejszínek
Kókusztejek és tejszínek
Növényi tejek és tejszínek
Sűrített tejek
Tészták
Ázsiai búza- és hajdinatészták
Egyéb gluténmentes tészták
Hazai tészták
Olasz tészták
Rizs- és üvegtészták
Pho leves fűszerpaszta -binh an
Pho soup paste -binh an
A termék adatai
Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 19 880 Ft/ kg
A termékről
Termékleírás
Szósz állagú fűszerpaszta Vietnám egyik elég „fiatalnak” számító nemzeti ételéhez, a világszerte híres és közkedvelt, - igencsak addiktív - Pho leveshez.
Fűszerek tekintetében viszonylag egyszerű összetételű: gyömbért, szegfűszeget, csillagánizst és fahéjat tartalmaz. MSG-, tartósítószer- és mesterséges színezékmentes.
Igazi kényelmi termék, lehetővé teszi, hogy minimális idő- és energiaráfordítással otthon is elkészítsük ennek az - amúgy nagyon időigényes - ételnek egy egészen elfogadható változatát (lásd a receptet lent).
1 tasak egy 4 személyre főzött leveshez elég.
A Pho-ről általában
A Pho leves - leegyszerűsítve - egy illatos, aromás húsleves, egy marha (Pho bo) vagy csirke (Pho ga) alaplé, halszósszal, fűszernövényekkel, és levesbetétként rizstésztával, marhahússal vagy csirkehússal. Mint minden ételnek, számtalan változata létezik; a két legismertebb verziója a hanoi-i vagy északi Pho bac (tiszta, sósabb alaplé, egyszerűbb-kevesebb levesbetéttel és zöldfűszerekkel, minimális ízesítővel) és a saigoni vagy déli Pho nam (kevésbé tiszta, zsírosabb és sűrűbb, némileg édeskésebb alaplé, többféle zöldfűszerrel, levesbetéttel, hoisin szósszal és Sriracha-val).
A Pho „egyéniségének” lényege a hosszan főzött alaplé és annak fűszerezése. Az enyhén égett-szenes kérgűre pörkölt gyömbér és -hagyma, a pirított fahéj, csillagánizs, fekete kardamom, koriandermag, édeskömény és szegfűszeg adja a kifinomult, lágy, ugyanakkor árnyalt, komplex, mély, alig érezhetően füstös ízvilágát, a végén adagolt friss zöldfűszerek pedig átemelik az egészet egy könnyű és friss íztartományba. Az umami-gazdag halszósz szintén kulcsfontosságú, nincs Pho halszósz nélkül: ízesít, sóz, ízfokozóként funkcionál.
A leves eredete vitatott, van, aki úgy tartja, hogy francia és vietnámi fúziós étel, mások szerint kínai bevándorlók hozták magukkal, ők honosították meg Vietnámban.
Felhasználás
Hogy mi kerül egy Pho levesbe, elég változó tud lenni, az egyetlen állandó elem, az a közepesen széles rizstészta (banh pho).
A marhahúsos Pho bo leggyakrabban nagyon-nagyon vékonyra szeletelt nyers marhahússal (hasaalja, szegy) készül úgy, hogy forró alaplevet öntenek rá, amitől az megfő. A vékony szeletekhez elengedhetetlen, hogy nagyon jó késsel dolgozzunk, és/vagy szeletelés előtt a húst mélyhűtőbe tegyük kb. 2 - 2,5 órára. Előre megfőzött vagy előre lepirított húst is adhatnak a leveshez, nyers helyett, vagy éppen húsgolyót, pacalt, esetleg vért. A csirkés Pho ga-ba csirke felsőcomb vagy mell kerül.
Levesbetétként többek között mungóbabcsírát, újhagymát, különféle friss, illatos zöldfűszereket (korianderzöld, mexikói koriander, thai bazsalikom, menta) is használnak, de egyéni, hogy éppen ki melyiket választja. Leggyakrabban halszósszal, lime-mal utóízesítik, de van, aki hoisin szószt is ad hozzá. Alapvetően nem egy csípős étel, éppen ezért nem főzik bele a tüzes alapanyagokat, de mindig kínálnak mellé friss chilit, esetleg csípős Sriracha szószt, chiliolajat.
Pho leves hozzávalók (4 személyre)
- 1 tasak Binh An Pho leves fűszerpaszta
- 1000 ml víz vagy marha/csirke alaplé (sómentes)
- 300 g marha, vékony szeletekre vágva
- 200 g száraz széles rizstészta (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)
- 70 g mungóbabcsíra, forrázva
- friss thai bazsalikom, limeszelet, korianderzöld, friss chili felkarikázva díszítéshez
- halszósz (vietnámi) ízesítéshez
Elkészítés
- Forraljuk fel a vizet vagy a csirke/marha alaplevet, adjuk hozzá a fűszerpasztát.
- Lassú tűzön forraljuk további 5 percen keresztül.
- Adjuk hozzá a felszeletelt marhát, forraljuk fel. Szedjük ki a teljesen megfőtt vagy félig megfőtt húst, és tegyük félre.
- Az elkészített rizstésztát osszuk el 4 tálban, tegyük rá a húst, majd öntsük le forró levessel.
- Díszítsük babcsírával, bazsalikommal, korianderzölddel, chilivel, tegyünk minden tálba, a levesbetétek tetejére egy-egy limeszeletet.
- Ízesítsük halszósszal.
- Tálaljuk forrón.
Az összetevőkről
Összetétel
jódozott só, cukor, pálmaolaj, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs, hagyma, fahéj
Tápanyag-összetétel 100 g termékben
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 997 kJ/238 kcal
Zsír: 0,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 53 g
- amelyből cukrok: 51 g
Fehérje: 5,6 g
Só: 13,1 g
Tárolás: Tároljuk száraz, hűvös helyen.
Származási ország: Vietnám