Akciós termékek
Akciós mélyhűtött termékek
Akciós szárazáru
Algák
Aszalt gyümölcsök
Átmeneti készlethiány
Ázsiai levesalapok
Bambusznyársak
Chiliszószok és paszták
Ázsiai chiliszószok és paszták
Édes chiliszószok és paszták
Extrém chiliszószok és paszták
Mexikói-karib-amerikai chiliszószok és paszták
Cukrászati alapanyagok
Aromák
Csokoládédíszek
Cukordíszek
Ételfestékek
Kandírozott és liofilizált gyümölcsök
Marcipán és fondant
Öntetek és krémek
Öntő és bevonó csokoládék
Ostyák
Segédanyagok
Cukrászati eszközök
Desszert kapszlik
Egyéb kellékek
Fém- és műanyag kiszúrók
Gyertyák
Habzsákok és fejek
Lapátok-kések-kártyák
Muffin papírok
Nyalóka
Sütőformák
Szilikon formák
Torta alátétek és tálcák
Torta- és egyéb dobozok
Cukrok és édesítőszerek
Cukrok
Egyéb édesítőszerek
Mézek
Szirupok
Dezsőke
Ecetek és dresszingek
Balzsamecetek
Borecetek
Dresszingek
Egyéb ecetek
Gyümölcs- és ízesített ecetek
Rizsecetek
Édességek és sós snackek
Édességek
Sós snackek
Evőeszközök
Evőeszköz
Evőpálcák
Főzőeszközök
Egyéb eszközök
Főző- és sütőedények
Gőzölők
Kések
Mozsarak és őrlők
Sushi kellékek
Szűrők és szedők
Wok és eszközei
Fűszer- és egyéb tárolók
Fűszerek
Borsok
Chilik
Fűszerkonzervek
Fűszerpaprikák
Monofűszerek
Fűszerfélék
Ételízesítők és levesalapok
Fűszerolajok
Fűszerkeverékek
Afrikai fűszerkeverékek
Bárány és vad fűszerkeverékek
Curry fűszerkeverékek
Hal fűszerkeverékek
Indiai fűszerkeverékek
Ital fűszerkeverékek
Közel-keleti fűszerkeverékek
Marha-steak-grill-bbq fűszerkeverékek
Mediterrán fűszerkeverékek
Mexikói-dél amerikai-kreol fűszerkeverékek
Olasz fűszerkeverékek
Rizs-burgonya fűszerkeverékek
Saláta-zöldség fűszerkeverékek
Sertés fűszerkeverékek
Süti-kenyér fűszerkeverékek
Szárnyas fűszerkeverékek
Távol-keleti fűszerkeverékek
Fűszerpaszták
Egyéb fűszerpaszták
Indiai fűszerpaszták
Indonéz fűszerpaszták
Japán fűszerpaszták
Kínai fűszerpaszták
Koreai fűszerpaszták
Mexikói-dél-amerikai fűszerpaszták
Thai és vietnámi fűszerpaszták
Gombák
Göngyöleg
Hűtött termékek
Egyéb hűtött termékek
Friss csírák
Friss fűszerek
Friss zöldáru
Hüvelyesek
Hüvelyes konzervek
Szárított hüvelyesek
Instant tészták és készételek
Instant tészták
Készételek
Italok
Ázsiai szeszes italok
Koktél alapanyagok
Üdítőitalok
Japán tálalóedények
Ansen porcelán
Aurora porcelán
Blue oribe porcelán
Ebi/kani/sakana porcelán
Edo brown porcelán
Egyéb japán tálalóedények
Emerald vert porcelán
Finley blue porcelán
Finley grey porcelán
Fleur de ligne porcelán
Glassy green porcelán
Green oribe procelán
Hana blue porcelán
Izayoi porcelán
Japán melamin és lakk
Japán sushi tálak
Kobaltkék porcelán
Kuro porcelán
Mino yaki porcelán
Mokuzai porcelán
Neko porcelán
Nezumi grey kő
Nippon porcelán
Onyx noir porcelán
Seigaiha porcelán
Sendan porcelán
Silver grey porcelán
Sky blue porcelán
Sori porcelán
Tajimi porcelán
Tetsu kessho porcelán
Türkiz porcelán
Wasabi porcelán
White grey rim porcelán
Yamasaku azur porcelán
Kakaók és kávék
Forró csokoládék
Kakaók
Kávék
Kifutó termékek
Élelmiszer
Eszköz
Kínai tálalóedények
Black maru porcelán
Egyéb kínai tálalóedények
Fehér fényes porcelán
Fehér írásos porcelán
Fekete fényes porcelán
Fekete írásos porcelán
Fekete matt porcelán
Fekete-szürke porcelán
Kínai melamin és lakk
Kínai sushi tálak
Montenegro porcelán
Ogawa porcelán
Kínálótálak
Konzervek
Ázsiai konzervek
Gyümölcskonzervek
Halkonzervek
Olívabogyók
Paradicsomkonzervek
Pickle
Savanyúságok
Zöldségkonzervek
Köretek
Egyéb köretek
Gabonák
Lekvárfélék
Chutney
Lekvárok
Zselék
Lisztek és kenyerek
Különleges kenyerek
Lisztek
Panírporok
Mélyhűtött termékek
Mélyhűtött dim sum
Mélyhűtött gombák és zöldségek
Mélyhűtött tenger gyümölcsei
Mélyhűtött tészták és kenyerek
Mustár majonéz torma
Majonézek
Mustárok és tormák
Olajok
Főzőolajok
Salátaolajok
Olajos magok és magkrémek
Magkrémek
Magok
Partieszközök
Reformkonyha
Csírázó magok és edényeik
Fasírtporok
Gabonapelyhek
Táplálkozást kiegészítők
Zöldségkrémek
Rizs
Basmati rizsek
Egyéb rizsek
Jázmin rizsek
Olasz rizsek
Sushi rizsek
Sók
Étkezési sók
Különleges és ízesített sók
Sűrítők és zselésítők
Szójaszósz
Egyéb szójaszósz
Indonéz szójaszósz
Japán szójaszósz
Kínai szójaszósz
Koreai szójaszósz
Thai szójaszósz
Szószok és mártások
Bbq szószok
Észak-afrikai és közel-keleti szószok-pácok
Európai szószok-pácok
Halszószok
Indiai szószok-pácok
Indonéz szószok-pácok
Japán szószok-pácok
Kínai szószok-pácok
Koreai szószok-pácok
Mexikói és közép-amerikai szószok
Olasz tésztaszószok
Thai-vietnámi szószok-pácok
Teák
Fehér teák
Fekete filteres teák
Fekete szálas teák
Fűszeres teák
Gyümölcs filteres teák
Gyümölcsteák
Herbateák
Mate teák
Rooibos teák
Teaválogatások
Zöld filteres teák
Zöld szálas teák
Teakellékek
Egyéb tea kellékek
Teáscsészék
Teáskannák
Teáskészletek
Teaszűrők és filterek
Tejek és tejszínek
Kókusztejek és tejszínek
Növényi tejek és tejszínek
Sűrített tejek
Tészták
Ázsiai búza- és hajdinatészták
Egyéb gluténmentes tészták
Hazai tészták
Olasz tészták
Rizs- és üvegtészták
Indiai csirke madras currypaszta enyhe -ahg
Spice paste for indian madras chicken curry -ahg
A termék adatai
Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 23 020 Ft/ kg
A termékről
Termékleírás
Enyhén csípős indiai fűszerpaszta csirke madras curry-hez, viszonylag minimalista összetétellel, amely némi „feljavításra” szorul, hogy egész kerek legyen. Halal minősítésű használatra kész kényelmi termék; nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezéket. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is! 1 tasak 4 adag curry-hez elég (lásd a lenti receptet).
Az indiai curry-k jellemzően szárított fűszerek keverékével készülnek, amit rendszerint szárazon megpirítanak, mielőtt porrá zúznák; csak a friss gyömbért és a fokhagymát pürésítik. A fűszerpaszták csupán élelmiszeripari „könnyítések” és egyszerűsítések az időhiánnyal küszködők számára.
Mi is a madras curry?
A curry szó a köztudatban elég sok zavar forrása, még mindig nem tudni biztosan, hogy indiai eredetű vagy az angolok találták ki, mindenesetre Indiában ismeretlen fogalom abban az értelemben, ahogy az angolok használják, vagyis nagyjából minden mártásos indiai ételre és a hozzájuk társított fűszerkeverékekre (currypor).
Az is bizonytalan, hogy a madras curry indiai vagy brit étel: van, aki azt mondja, hogy Dél-India Tamil Nadu államából származik, és nevét Madras (jelenleg Chennai) városáról kapta; van, aki azt mondja, hogy az angolok hívták így az összes Madras környéki ételt, tehát a madras curry gyűjtőnév volt valójában; és van, aki azt mondja, hogy nem is egy igazi indiai curry-féle, hanem Nagy Britannia „szüleménye”, amit a brit curry házakban találtak ki az 1960-as években.
Rengeteg változatban készítik, talán nincs is olyan, hogy eredeti. A fokhagyma-gyömbérpüré, a kurkuma, a chilipor mindegyiknél alap. Leggyakrabban használt fűszerek az ánizs, koriandermag, római kömény, fahéj, fekete bors, görögszéna, barna mustármag, friss curry levél és korianderlevél stb. Van kókusztejes változata is, de készítik anélkül is; van, amit tamarinddal savanyítanak, van, amit citrusfélékkel. A madras curry-knek van néhány közös jellemzője, verziótól függetlenül: meglehetősen csípős, de készítik enyhébb változatban is; enyhén savanykás tónusú a görögszéna és a tamarind miatt; a fűszereit szárazon pirítják vagy megsütik, mielőtt az ételhez adják; a curry színe vöröses, mivel szósza paradicsomalapú és sok chiliporral/chiliporral és paprikával készül; a szósz sűrű, bársonyos, de nem krémes, mint a vajas csirke szósza.
A madras curryt általában raitával kínálják, ez a joghurt (dahi) alapú zöldségsaláta a curry csípősségét hivatott ellensúlyozni. Körete lehet rizs, vagy valamilyen indiai lepénykenyérféle.
Felhasználás
Hozzávalók (4 személyre)
► 1 tasak AHG Indiai csirke madras currypaszta
► 3 ek növényi olaj
► 1 db hagyma (nagy) (durvára aprítva)
► ½ tk tamarindpaszta
► 2 tk gyömbérpaszta
► 400 ml paradicsompüré
► 200 ml kókusztej
► 350 g csirkehús (feldarabolva)
► 2 db burgonya (felkockázva)
► zöld korianderlevél és/vagy currylevél (díszítéshez - opcionális)
Elkészítés
1/ Forrósítsuk fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-alacsony hőfokon.
2/ Adjuk hozzá a hagymát, gyömbérpasztát és fűszerpasztát, pirítsuk 1 percig.
3/ Adjuk hozzá a csirkét és a burgonyát, pirítsuk 3 percig. Tegyük bele a tamarindpasztát.
4/ Öntsük fel a paradicsompürével, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kókusztejet.
5/ Csökkentsük a hőmérsékletet, fedjük le, és főzzük 30 percig vagy amíg a hús megpuhul. Kavarjuk meg időközönként. Díszítsük, és tálaljuk forrón.
TIPP:
- Köretként adjunk párolt basmati vagy ponni rizst vagy naant, kínáljunk mellé raitát.
- Vegetáriánus változathoz a húst helyettesítsük zöldséggel.
Az összetevőkről
Összetétel
szójaolaj, salottahagyma, fokhagyma, só, piros chilipor, citromfű, mustár, lepkeszegmag, őrölt kurkuma, római kömény, koriandermag
Allergének
Szóját, mustárt tartalmaz.
Tápanyag-összetétel 100 g termékben
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1196 kJ / 286 kcal
Zsír: 23 g
- amelyből telített zsírsavak: 3.2 g
Szénhidrát: 12 g
- amelyből cukrok: 6.6 g
Rost: 8.2 g
Fehérje: 5.5 g
Só: 10 g
Tárolás: Száraz, hűvös tárolandó; óvjuk a közvetlen napsugárzástól.
Származási ország: Thaiföld
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.