Pad thai szósz -thai delight

Pad thai sauce -thai delight

Ez a termék jelenleg nem kapható

A termék adatai

Kiszerelés: 130 g
Bruttó egységár: 9 154 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes-savanyú-sós-csípős szósz, egy kompakt kényelmi termék az egyik legismertebb, és viszonylag újkeletű thai tésztaételhez, a pad thai-hoz.

A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent), mivel a szósz úgy van összeállítva, hogy már tartalmazza azokat az összetevőket is, amelyeket egyébként külön szoktak a pad thai-hoz adni, mint a fokhagyma, hagyma, garnéla, földimogyoró, retek, szójaszósz. 2-4 adag pad thai-hoz elég.

A pad thai szó szerint thai stir fry-t jelent, egy rizstészta alapú rázva pirított ételt, amely gyorsan elkészíthető, könnyű és laktató. Izgalmas textúrákat hoz össze: puha, de ruganyos, ugyanakkor ropogós-roppanós, egyszerre lédús-friss és olajos-nehéz. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, ahol a csípős, sós, savanyú és édes ízek úgy vannak együtt, hogy egyik sem dominálja le a másikat. A pad thai alap és kötelező ízesítője a tamarind szósz/paszta, a halszósz és a pálmacukor, ez a „lelke”, ettől lesz összetéveszthetetlenül thaiföldi ez a kínai eredetű konyhatechnológiai eljárással készült étel. Általában főzéskor keverik be. Bizonyos verziókba szójaszósz is kerül, de ez nem alap.

 

Felhasználás

A Pad thai esetében sincs kőbe vésett recept, hogy pontosan milyen összetevőket kell használni, van néhány alapdolog, ilyen a rizstészta, natúr - kemény vagy extra-kemény - tofu, garnéla (nyugati, „idegen” változatoknál csirke vagy marha), tojás, fokhagyma vagy salottahagyma, mungóbabcsíra, chili, pad thai szósz (halszósz, pálmacukor, tamarind), a többi meg változó. Így hát van olyan, amikor szójaszósz, szárított garnéla, pácolt édes retek/tarlórépa, kínai metélőhagyma (fokhagymasnidling), korianderzöld, különféle friss zöldség is kerül bele.

A kész Pad thai-ra pörkölt, aprított földimogyorót szórnak, és lime-mal ízesítik.

Hagyományosan széles rizstésztával készül (Banh pho), olykor rizs vermicellivel, amit mindig szigorúan csak hideg vízben áztatnak, különben ragacsossá válik. A mungóbab keményítős üvegtészta is megteszi - ha épp nincs rizstésztánk - elég jól magába szívja az ízeket. Figyeljünk oda, hogy pirítás közben ne főzzük túl a rizstésztát, és ne is szárítsuk ki.

Pad thai hozzávalók (2 - 4személyre)

  • 1 tasak Thai Delight Pad thai szósz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 120 g zöldség (mungóbabcsíra, újhagyma, bébikukorica stb.)
  • 100 g száraz rizstészta (szélesmetélt)
  • 200 g tisztított garnéla vagy valamilyen húsféle
  • 50 ml víz
  • 2 tojás, felverve
  • egy kis pálmacukor, halszósz utóízesítéshez, ha szükséges (érdemes mindig Thai halszószt - nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)
  • aprított, pirított földimogyoró, díszítéshez
  • korianderzöld
  • lime utóízesítéshez

Elkészítés

  • Áztassuk a rizstésztát forrásban levő vízben 4-5 percig, szűrjük le, hagyjuk lecsepegni.
  • Egy tapadásmentes serpenyőben/wokban forrósítsuk fel az olajat közepes hőfokon, adjuk hozzá a garnélát/húst, és rázva pirítsuk, amíg elkészül.
  • Adjuk hozzá a bébikukoricát, és pirítsuk egy percig.
  • Adjuk hozzá a rizstésztát, majd a Pad thai szószt és a vizet, és rázva pirítsuk, amíg a tészta eléggé száraz lesz, úgy, hogy közben a szósz teljesen bevonja a tésztát. Figyeljünk oda azonban, hogy ne szárítsuk ki teljesen, és ne is főzzük túl. Ha mégis nagyon száraznak tűnik, spricceljünk rá egy kis vizet.
  • Csináljunk egy kis helyet a tojásnak a serpenyő egyik felében, toljuk odébb a tésztát, majd csorgassuk ide a tojást, nyomkodjuk szét sütés közben, hogy darabokra szakadjon, és keverjük bele a tésztába.
  • Adjuk hozzá a mungóbabcsírát és az újhagymát, és pirítsuk 1 percig, majd szórjuk rá a mogyorót.
  • Korrigáljuk az ízét pálmacukorral és halszósszal, ha szükséges.
  • Tálaljuk forrón, egy lime cikket helyezve a tészta mellé, szórjuk rá a korianderzöldet.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, hagyma, földimogyoró, tamarindpaszta, szójaolaj, só, halszósz (szardellakivonat, só) 2.6%, fokhagyma, garnéla 1.5%, retek, szójaszósz (szójabab, só, búza), színezék: E150c, E160c; chili, sűrítőanyag: E415

 

Allergének

Földimogyorót, szóját, halat, garnélát, búzát tartalmaz. Nyomokban dióféléket, szezámot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 622 kJ/148 kcal
Zsír: 2.4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.5 g
Szénhidrát: 29 g
- amelyből cukrok: 24 g
Fehérje: 2.5 g
Só: 3.9 g

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!